NEWS

Siker az utódlásban – Generációk közti párbeszéd a generációváltásról


A Budapesti Corvinus Egyetem Családi Vállalatok Központja 2019 őszén új kezdeményezést indít útjára a családi vállalkozási háttérből érkezett hallgatók számára. Potenciális utódként az elődjeikkel való párbeszédre hívjuk őket.

A Központ oktatási és kutatási tevékenysége, és a hallgatókkal való személyes beszélgetések során az merült fel, hogy a generációváltással való szembenézés legnagyobb és sokszor csak rejtetten megnyilvánuló kihívása az érzelmi elengedés. A rendezvény szervezését közvetlenül ez inspirálta. A résztvevők számára mindez azért lehet hasznos, mert nyugodt, biztonságos körülmények között gondolkodhatnak és hangot adhatnak igényeiknek, tanulhatnak a többiek megoldásaiból és reakciójából.

A rendezvény első felében a generációk elkülönülten, egy-egy külön teremben beszélgetnek, és két kérdésre fogalmazzák meg a saját válaszaikat:

– Miben és hogyan tudok segíteni az utódomnak/elődömnek?

– Miben és hogyan segíthetne nekem az utódom/elődöm?

Rövid szünet után a rendezvény második felében a résztvevők immáron egy közös teremben megismerik a külön ülések során született véleményeket és közösen megbeszélik és reflektálnak egymás reakcióira és megoldásaira.

A rendezvény körülbelül két és fél óra időtartamú. Zárt, csak kisszámú, maximum 15 családi vállalkozásból érkező elődök és potenciális hallgatói utódjaik, valamint a Központ beszélgetést facilitáló munkatársai vesznek részt. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrációs szándék, illetve további kérdés esetén keressék Dr. Wieszt Attilát az attila.wieszt(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen.

A beszélgetést a Budapesti Corvinus Egyetemen tartjuk 2019. október 9-én, 17 órától. A pontos helyszínről a regisztrációt követően küldünk tájékoztatást.

Back